Valikko
Hauhon Säästöpankkisäätiö

Esittelyssä apurahakohde

600 000 euroa apurahaa paikalliseen tutkimustyöhön

Hauhon ja Rengon Säästöpankkisäätiöt myönsivät Hämeen ammattikorkeakoululle ja Kanta-Hämeen keskussairaalalle yhteensä 600 000 euron arvoisen apurahan. Tämän suuruinen apuraha paikalliselta toimijalta muille paikallisille toimijoille on ainutlaatuista koko Suomen tasolla.

Avustus mahdollistaa tutkimusta ja lisää alueen elinvoimaisuutta ja houkuttelevuutta myös työvoiman näkökulmasta.

– Mahdollisuus tehdä laadukasta tutkimustyötä houkuttelee entistä parempia lääkäreitä Kanta-Hämeeseen, kertoo Kanta-Hämeen keskussairaalan LT, akuuttilääketieteen professori ja sisätautiopin dosentti Ari Palomäki apurahan sivuvaikutuksista.

Kanta-Hämeen keskussairaalan apuraha mahdollistaa aivoinfarktitutkimuksen jatkumisen ja siihen laadukkaan panostamisen.

Paikallista tutkimusta merkittävin tuloksin

Hämeen ammattikorkeakoulun rahoituksella pyritään löytämään esimerkiksi rakentamiseen materiaaleja, joilla voidaan korvata synteettisiä, fossiilisia ja jopa myrkyllisiä, luonnolle haitallisia vaihtoehtoja. Tutkimus kestää kolme vuotta.

Apurahan tarkoituksena on tehdä hyvää ensin paikallisesti, mutta tulokset tulevat olemaan merkittäviä niin valtiollisella tasolla kuin globaalistikin.

– Mietimme tarkkaan mille tahoille myöntäisimme apurahan. Ketkä pystyisivät aidosti hyödyntämään 300 000 euron apurahan ja kuinka suuri merkitys sillä voisi olla, kertoo Rengon Säästöpankkisäätiön puheenjohtaja Sami-Jussi Talpila.

–On hienoa ja haluammekin olla esimerkin näyttäjinä siinä, miten paikallinen toimija voi tukea muita paikallisia toimijoita tärkeässä työssä.

Säätiöiden tehtävänä on tukea paikallista hyvinvointia, tutkimusta, koulutusta ja elinvoimaisuutta. Hämeen ammattikorkeakoululle ja Kanta-Hämeen keskussairaalalle myönnetty apuraha täyttää säätiöiden määreet hienosti.

Hauhon ja Rengon Säästöpankkisäätiöt avustavat tavallisesti paikallisia toimijoita, kuten yhdistyksiä ja seuroja vuosittain yli 100 000 eurolla. Nyt myönnetyt apurahat ovat suuruudeltaan säätiöillekin merkittävät.

Lue lisää Hamkin tutkimuksesta >>>